Alimentele care te feresc de gripă. Ce să nu-ţi lipsească din dietă

 

Pentru că se apropie sezonul rece, medicii ne recomandă o serie de alimente care ne ajută să ne protejăm de boli, mai ales de gripa care îşi face de cap în această perioadă. Unul dintre alimentele indispensabile în sezonul rece este carnea de vită. Bogată în zinc, fier și vitamina B12, ajută la creșterea rezistenței organismului la infecții. Pentru a fi sănătoşi, consumați aproximativ 90 de grame pe zi. Ciupercile sunt un alt aliment de bază. Acestea conțin pe lângă proteine, aminoacizi, apă, seleniu, vitamina B și antioxidanți, care dau celulelor albe rezistența de care organismul are mare nevoie în perioada rece. Pe listă se mai găsesc şi cartofii dulci, care au în compoziție vitaminele A și C, potasiu, fibre, gluten și carbohidrați, care ajută organismul să se apere de viruşi. Ceaiurile sunt niște adevărate depozite de antioxidanți, care ajută la combaterea răcelilor și a gripei. De asemenea, procesul de îmbătrânire este întârziat. Chefirul este un alt aliment antigripal, care produce anumite bacterii în organism, pentru a menține imunitatea ridicată. Consumul regulat de chefir reduce chiar şi riscul apariției cancerului și a bolilor digestive.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest